Csalán
2022. április 17. írta: P.Gabriella

Csalán

dcbd2dd6-d369-48f1-a689-0bacde3d501a.jpeg

A Csalán egy olyan ősenergiával ellátott csodanövény, amit ha eléggé tisztelnénk, értékelnénk, megmutatná kimeríthetetlen forrásait. Amennyire elhanyagolt, útszéli, kivetett, lenézett növény, éppen annyira van meg benne minden lehetősége a tápláló, gyógyító, haszon növénynek. Nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Igaz a gyógyításban is mértékkel kell használni, mint mindent.

Tápláló:
Minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Protein tartalma 3x több, mint a búzáé, vagy az árpáé. A gabonapelyheknél 9x magasabb rosttartalmú. Más gabonákkal összehasonlítva, magasan kiemelkedő a tápláló összetevőkben. A szárított csalán megőrölve kenyérsütésre alkalmas.
Porrá őrölve levesekbe, főzelékekbe adagolva nagyon jó tápanyag forrás a vegánoknak is. Kekszekbe, kenyérbe sütve magja is éppoly tápláló. 
Férfi jellege miatt csökkenti a prosztata duzzanatot is. Bolygója a Mars, eleme a Tűz.

 

Gyógyító:
Magas kálcium, vas, foszfor tartalma van. Az egyik legjobb szer a csontritkulás megelőzésére, csalánvízként.
Vérhígító, vértisztító hatása kiváló. C-vitamin tartalmánál fogva erősíti az immunrendszert, A-vitamin tartalma a szemet gyógyítja. Ízületi fájdalmakra, gyulladásra, külsőleg használva. Az inzulinhoz hasonló összetevője segíti a vércukor normalizálását. Hisztamin tartalmánál fogva segíti az idényjellegű allergiák megszűnését.
Külsőleg hajszeszként segíti a fejbőr egészségét, dúsítja a hajat. 
A csalámag fokozza a potenciált, életerőt.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6100552/

Haszon:
Rostjából cérna, szövet készíthető. A kertekben csomókban meghagyva búvóhelye többek között a katicabogárnak is. Ázaléka nagyszerű biolé a fákra permetelve erősíti az immunrendszerüket, vagy öntözővízbe téve táplálja és ellenanyaggal látja el a növényeket. Nagyon jó talajtakaró is.

JÓ EGÉSZSÉGET!

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuves.blog.hu/api/trackback/id/tr1917809779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása