Bojtorján gyökér-levélszár
2022. szeptember 18. írta: P.Gabriella

Bojtorján gyökér-levélszár

 0713096d-16ef-48bb-abb4-59654aca614e.jpeg

A bojtorján azon felul, hogy gyógyító növény (vízenyő, epebetegség, légcsőhurut, emésztést segítő, vér méregtelenítő, hajkorpa), ehető vadnövény is. 

A levélszára párolva ízletes köret akár, a gyökere szárítva, pirítva, őrölve kenyér, sütemény adalék. Nagyon jó ízt kölcsönöz mindkettőnek. Zöldséges egytál ételekbe, kitűnő. Enyhén zeller íze van. Savanyításra is alkalmas.

Mielőtt elkezdeném kiásni a gyökeret, elaltatom a növényt. Szemrevételezem, hogy melyik a legnagyobb és azt ásom ki. Az aprókákát megjagyom. Mindig, minden gyógynövényből hagyok, gondolva a következő évre is. Csak a virág nélküli, első éves bojtorjánt használom így. A virágzó, kétéves már nem jó.

e6dcab23-e327-4d4f-9c1b-fe9147380a7a.jpeg

 
cf15a3c4-ca89-40fe-a91d-6863127484e6.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuves.blog.hu/api/trackback/id/tr8617934205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása