Damaszkuszi rózsavíz permet
2023. július 06. írta: P.Gabriella

Damaszkuszi rózsavíz permet

eff02759-3ca3-44b3-94da-d94250339b8e.jpeg


Szív nyitogató szépsége, bódító illata, ehető gyümölcse/bogyója elbűvöl, és mind gyógyír is. Nem hiába használta Kleopátra is Antonius meghódítására. Térdig rózsában csábította el. :)

Hatásai: vértisztító, fertőtlenítő, összehúzó és sebgyógyító hatású, idegerősítő és nyugtató, szélhajtó, hűtő, gyulladás, illetve tűztúlsúly csökkentő.Immunrendszer erősítő.

 

AZ "ANGYALOK AJÁNDÉKA", MINT GYÓGYHATÁSÚ NÖVÉNY IS ISMERT VOLT. A RÓZSAOLAJ EGYIKE A LEGMEGBÍZHATÓBB GYÓGYÍTÓ ANYAGOKNAK, A RÓZSAVÍZ NEMES ÍZE PEDIG AZ ÉTELEKBEN ÉRVÉNYESÜL. A RÓZSABOR A RÉGI PERZSIÁBÓL SZÁRMAZIK; RÓZSAVÍZZEL KÉSZÜL AZ ÉDES SZULTÁNKENYÉR. A SZIRMOKAT EGYKOR DZSEMEK, ECETEK ÉS PITÉK ÍZESÍTÉSÉRE HASZNÁLTÁK; NAPJAINKBAN E KÜLÖNLEGES CSEMEGÉKET ÚJRA FELFEDEZTÉK.

Lesley Bremness - Füveskönyv

292e8159-9ea6-4b38-94bd-e018d485b0f7.jpeg

 LÉLEKTANI HATÁS: MEGNYUGTAT ELLAZÍT, FELSZABADÍT. A KIBILLENT LÉLEK EGYENSÚLYÁT HELYREÁLLÍTVA TÁMASZTJA MEG. MEGTISZTÍTJA A SZÍVET AZ INDULATOKTÓL, IRIGYSÉGTŐL, FÉLTÉKENYSÉGTŐL, GYŰLÖLKÖDÉSTŐL, ROSSZINDULATTÓL. AZ ELME ZAVAROS GONDOLATAIT, GÖRCSÖS FÉLELMEIT, LEHANGOLTSÁGÁT SZÜNTETI. A MEGBÉKÉLÉS ÉS A KELLEMES HANGULAT MEGTEREMTÉSÉBEN SEGÍT. FOKOZZA A SZERETET, AZ ELFOGADÁS, A MEGBOCSÁTÁS ÉS A TISZTELET ÉRZÉSÉT, SEGÍTI A TISZTESSÉGES LÉTEZÉST. NÖVELI A NEMI VÁGYAT.

Javas.hu

caa7703f-ecff-476e-b8c8-dfd30d57dab6.jpeg

A RÓZSÁKNAK, AHOGY NEKED IS MEG NEKEM IS, MEGVANNAK A MAGUK PROBLÉMÁI. HA PÉLDÁUL OLYAN TALAJBA ÜLTETJÜK EL ŐKET, AMELYBEN MÁR TÖBB ÉVE RÓZSA NŐTT, HAJLAMOSAK ELKAPNI A "RÓZSABETEGSÉG" NÉVEN ISMERT NYAVALYÁT. EZÉRT HA ILYEN FÖLDBE ÜLTETÜNK RÓZSÁT, A RÉGI TALAJ MINÉL NAGYOBB RÉSZÉT EL KELL TÁVOLÍTANI, ÉS A KERT OLYAN RÉSZÉBŐL SZÁRMAZÓ FÖLDDEL KELL PÓTOLNI, AHOL MÉG SOHA NEM NŐTT RÓZSA. ERRŐL ESZEMBE JUT (...) MINDENKI, AKI OLYAN HELYEN PRÓBÁL NŐNI, AHOL VALAMI, AKÁR ÖNMAGA EGY DARABJA, MEGHALT. MEGTAPASZTALJUK EZT A BETEGSÉGET MINDANNYIAN. JOBB MÁSHOVA KÖLTÖZNI, JOBB GYÖKERESTÜL KITÉPNI MAGUNKAT A FÖLDBŐL, ÉS MINDENT ÚJRAKEZDENI, MERT CSAK AKKOR VIRULHATUNK KI.

Cecelia Ahern

bf61c3c9-a201-4d4c-8bf6-f0d75873c681.jpeg

A GONDVISELÉS JÓSÁGÁNAK LEGSZEBB BIZONYÍTÉKA SZERINTEM A VIRÁG. MINDEN MÁS, A KÉPESSÉGEINK, A VÁGYAINK, A BETEVŐ FALATUNK ELENGEDHETETLENÜL SZÜKSÉGESEK AZ ÉLETÜNKHÖZ. DE EZ A RÓZSA RÁADÁS. A SZÍNE, A SZAGA MEGSZÉPÍTI AZ ÉLETET, BÁR NÉLKÜLE IS ÉLNÉNK. ÉS AZ ILYEN RÁADÁST CSAK A JÓSÁG BIZTOSÍTJA SZÁMUNKRA. ÚJRA CSAK AZT MONDHATOM, HOGY REMÉNYT MERÍTHETÜNK EZEKBŐL A VIRÁGOKBÓL.

Arthur Conan Doyle

a69ef933-f32d-4b05-9975-0532bb87ca1c.jpeg

 Állíthatom, hogy olyan magas szinten rezeg, hogy az egyik legjobb “tudatmódosító” szer. De Ő valóban SZER, nem csak egy anyag, ami elröpít valahová, amit irányíthatatlan. Teljes harmóniában segíti a test és lélek emelkedését a Felsőbb érzetbel

Ne félj.

A várakozás nem a vétkes elzárkózás árán szerzett béke.

A várakozás jelképe a nyíló rózsa. Miért bontja ki szirmait? Vár.

Ez a lélek Mária-állapota.

Mire vár? Az eljövetelre.

S azért vár, mert semmit sem tehet, hogy az eljövetelt sürgesse. De meg azért is, mert már előre az eljövetel boldog tehetetlenségének zsibbadásában él.

Valamit mégis csak tenni kellene?

Igen, ül és vár. Még imádkozni is elfelejt, mint a rózsa, csak hevében lángvörössé lesz és önkívületében illatozik. Éppoly kevéssé boldog, mint boldogtalan.

Ez a várakozás.

Hamvas Béla

d5ae289f-04d0-47bf-a6e3-78e66304d0b0.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuves.blog.hu/api/trackback/id/tr6518160908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása