Tinktúra használata
2021. január 05. írta: P.Gabriella

Tinktúra használata

Eredeti 2018.10.21-én írva

A tinktúra a gyógynövények alkoholos kivonata. 

bac46c7e-111b-4fd1-aa90-87a956a7045d.png

Tinktúrák


Az alkoholban másfajta hatóanyagok oldódnak,mint a vízben vagy az olajban.  Én pálinkát használok a készítésükre. Az alkohol jól tartósít és a leszárított növényekkel ellentétben (1 év), sokáig eltartható és megőrzi hatóanyag tartalmát. 

Megkülönböztetem a külsőleg, vagy belsőleg használtakat. 

A képen hátul látható pásztortáska tinktúrát külsőleg izomgyengeségre, fájdalomra vagy  menstruációs problémák esetén bedörzsölésre használom. Gyenge izomzatú kisgyermekeknél fürdővízbe  cseppentve ajánlott. Természetesen ugyan erre lehet belsőleg is alkalmazni.

A kasvirág és ganoderma (pecsétviasz gomba) tinktúrát például belsőleg használom. 

Nagyon fontos, hogy ne próbálkozz saját magad kieszelni, hogy menyit fogyassz! Fordulj szakemberhez, aki eltudja neked mondani, hogy hányszor és milyen mennyiségben használd. Legjobb kevés folyadékban elkeverni és meginni, de mézbe cseppentve is kitűnő. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuves.blog.hu/api/trackback/id/tr7616372220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása