A pitypang varázsereje nem merül ki ugyan a májra gyakorolt hatásában, de az igen megbecsülendő. Inulin tartalmánál fogva igen jő hatással van a bélbaktériumokra és ebből kifolyólag az agy tisztaságát is segíti.
Most az esőzések után, könnyen kihúzható a gyökér. Egy kis öblítés és az elhalt levelek leszedése után, darabolom és kis lábosba teszem. Felöntöm 2-3 dl vízzel és fedő alatt felforralom. Kb. 8-10 percig főzöm, majd hagyom néhány percet állni, miután elzártam a gázt. Ez a gyökér drog. Leszűröm és fogyasztom. Elég keserű, de tűrhető.
A bejegyzés trackback címe:
https://varazsfuves.blog.hu/api/trackback/id/tr2718701832
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.