Ehető vadsaláták
2024. április 17. írta: P.Gabriella

Ehető vadsaláták

1b3bd439-138a-4275-a595-6d397227d8a8.jpeg

Útszéli zsázsa (Lepidium draba)

Igen finom, csípős, kissé mustáros íze van. Nyersen a levelek és a virág is igen finom salálatákba, vagy akár turmixolva öntetekbe is. 

0fcf3009-524a-4e42-9bb6-61cd03cd711f.jpeg

Fehér here (Trifolium repens)

Nagyon enyhe ízű, kellemes salátába. Igen gyakori, szinte mindenhol megtalálható. Kerekdede levelkéi a fehér sávval, alacsony növése, összetéveszthetetlen. 

61fad4ee-b02d-4607-8e6a-e49fd5abb18b.jpeg

Keszeg saláta (Lactuca serriola)

Igen keserű, de fiatal levélkéi még élvezhetővé teszik egy vegyes salátában. A levél fonákán lévő szúrós kis tüskékről, könnyen felismerhető. Nagy szüksége van az emberi szervezetnek a keserű ízekre is. A máj, epe egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuves.blog.hu/api/trackback/id/tr6518383235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása