Kányazsombor és Bojtorjánsaláta zöldszósz/pesto
2024. április 28. írta: P.Gabriella

Kányazsombor és Bojtorjánsaláta zöldszósz/pesto

14dabbd1-d50d-43e3-a158-1d5224248714.jpeg

Szedtem néhány szál Hagymaszagú kányazsombort. Teljes növényt. Úgy gondoltam, hogy most kesudióval prőbálom ki. Mivel amúgy is enyhén hagymaszagú és ízű is, ezért plusz fokhagymát nem tettem bele. Leszedtem a leveleket, és a szár végén lévó, már terméssé átálakuló, hosszúkás kis hüvelyeket is. Ha van rajta virág, az is mehet bele. Kb. 1 csésze kesudiót összedaráltam. Én turmixban készítettem, de kézidarálóval is nagyszerű. Sőt összezúzni is lehet az egészet. Hozzátettem a letisztított kányazsombort, sót és annyi hidegensajtolt napraforgóolajat, hogy turmixolható legyen. Beindítottam és pépesre dolgoztam egy kis üvegnyi lett. A tetejére olajat csorgattam. Hűtőben tárolom. 

7044d909-7042-43d2-968a-64c92f356150.jpeg

3659d692-43b7-41a4-bbc7-3d410df05099.jpeg

1b6c8c0d-cd0d-4b5f-9232-895f5fbdf205.jpeg
A Bojtorjánsalátával hasonlóképpen jártam el. De abba leszedtem a kertből a metélőhagyma virágát és azt is hozzátettem. Ebbe pirított mandulát tettem, és szintén hidegesajtolt napraforgóolajat. 

b89e79a6-ab4b-4719-8055-97dd49c5f1dd.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuves.blog.hu/api/trackback/id/tr1918392249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása