Lósóskás, pitypangos pite
2023. március 30. írta: P.Gabriella

Lósóskás, pitypangos pite

5667de2f-f6d0-49d6-9b05-b30ce25e3702.jpeg

Készítettem egy sós pitetésztát:

másfél csésze lisztet,  
10 dkg hideg vajat (lehet kókuszzsír is),  
1 kávéskanal mézet,  
1 kávéskanál sót,   
és annyi jeges vízzel, amennyivel összeáll a tészta, de nem lesz túl puha, összedolgozom. Két részre osztom. Gömböt, majd lenyomva, korongot formázok belőle. Az egyiket alaposan becsomagolva lefagyasztom, jó lesz édes pitének később. A másikat zacskóba téve a hűtóben legalább fél órára lehűtöm.

767818cf-4403-44e7-b915-75166d283337.jpeg


Közben 25 dkg túrót,   
néhány evőkanál joghurtot vagy tejfölt összekeverek egy tálban.  
Hozzáadok egy nagy csokor lósóskát,  
10-20 pitypang levelet,  
fél fej apró kockára vágott hagymát.
2 gerezd finomra vágott fokhagymát.
Kakukkfűvel, sóval ízesítem. Mind a tejtermékek, mind a vadnövények savanyúak, így a sóval lehet kompenzálni kicsit. 

Kinyújtom kerek lappá a lehűtött pitetésztát. Kibélelek vele egy tűzálló kisebb tálat. Ez két személyes adag. Bele töltöm a túrós tölteléket, visszahajtom a tetejére a tésztát és sütőbe rakom. 180 fokon, légkeverésen 3/4 órát sütöttem. 

Nagyon finom, pikáns, kiadós étel.

1ca764db-0f52-45f1-9a0e-37830e3c6ace.jpeg
JÓ ÉTVÁGYAT!

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuves.blog.hu/api/trackback/id/tr6218084104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása